A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects.

1. Which instruments are used for perceiving and acting upon the environment?
a. Sensors and Actuators
b. Sensors
c. Perceiver
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Sensors and Actuators

2. What is meant by agent’s percept sequence?
a. Used to perceive the environment
b. Complete history of actuator
c. Complete history of perceived things
d. Both a & b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Complete history of perceived things

3. How many types of agents are there in artificial intelligence?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).4

4. What is the rule of simple reflex agent?
a. Simple-action rule
b. Condition-action rule
c. Both a & b
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Condition-action rule

5. What are the composition for agents in artificial intelligence?
a. Program
b. Architecture
c. Both a & b
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a & b

6. In which agent does the problem generator is present?
a. Learning agent
b. Observing agent
c. Reflex agent
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Learning agent

7. Which is used to improve the agents performance?
a. Perceiving
b. Learning
c. Observing
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Learning

8. Which agent deals with happy and unhappy states?
a. Simple reflex agent
b. Model based agent
c. Learning agent
d. Utility based agent
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Utility based agent

9. Which action sequences are used to achieve the agent’s goal?
a. Search
b. Plan
c. Reterive
d. Both a & b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a & b

10. Which element in agent are used for selecting external actions?
a. Perceive
b. Performance
c. Learning
d. Actuator
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Performance

Page 1 of 3

copyright 2016 computer science bitsCompscibits.com